Το πρόγραμμα Make Fruit Fair! λανσάρει τα νέα του βιντεάκια!

Posted on Updated on

Μάθετε ποιες είναι οι συνθήκες εργασίας στις φυτείες που παράγονται οι αγαπημένες σας μπανάνες.

 

Μήπως αναλογιζόμαστε καθόλου κάτω από ποιες περιβαλλοντικές και κοινωνικές συνθήκες παράγονται τα φρούτα μας ή ποιοι τα παρήγαγαν καθώς πηγαίνουμε στις φρουταρίες και τις υπεραγορές; Τι θα ανακαλύψουμε αν ρίξουμε μια προσεκτική ματιά σε αυτά τα ερωτήματα; Ακολουθείστε αυτό το σύνδεσμο για να δειτε μερικά ενδιαφέροντα βίντεο!

Θα δούμε ότι οι εργάτες στις φυτείες μπανάνας και άλλων τροπικών φρούτων βρίσκονται αντιμέτωποι με παραβιάσεις των βασικών εργατικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και δουλεύουν κάτω από συνθήκες που θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο. Θα δούμε επίσης ότι η εκτεταμένη χρήση χημικών – όπως για παράδειγμα φυτοφάρμακα – σε όλη τη διαδικασία της παραγωγής των συνηθισμένων τροπικών φρούτων  εγκυμονεί πιθανούς κινδύνους για την υγεία μας ως καταναλωτές αλλά κάνει ζημιά και στο περιβάλλον λόγω της μόλυνσης του χώματος και του νερού και την καταστροφή της βιοποικιλότητας.

Δείτε περισσότερα στα τρία ακόλουθα βιντεάκια που μόλις ετοιμάσαμε.

ΒΙΝΤΕΟ 1: #MakeFruitFair – Η σκοτεινή πλευρά της μπανάνας

Τι γνωρίζετε για τις συνθήκες εργασίας στις φυτείες των αγαπημένων σας μπανανών; Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε.

 

ΒΙΝΤΕΟ 2: #MakeFruitFair – Η καλή, η κακή και η άσχημη μπανάνα

Ποιο είδος καταναλωτή είστε και τι σημαίνουν οι επιλογές σας;  Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε.

 

ΒΙΝΤΕΟ 3: #MakeFruitFair – Μπανάνα, μια ιστορία τρόμου

Τι γνωρίζετε για τις συνθήκες εργασίας των γυναικών στις φυτείες των αγαπημένων σας μπανανών; Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο για να μάθετε.

 

Σχετικά με το πρόγραμμα

Το Τμήμα Παγκόσμιας Εκπαίδευσης (Global Education Unit) του Future Worlds Center είναι εταίρος στο πρόγραμμα Make Fruit Fair! που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσω του προγράμματος MMF! στοχεύουμε στο να ευαισθητοποιήσουμε τους καταναλωτές και τους πολίτες σχετικά με τον περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο των αλυσίδων εφοδιασμού των τροπικών φρούτων, αλλά και να τους κινητοποιήσουμε έτσι ώστε να αναλάβουν δράση! Οι πολίτες πρέπει να πιέσουν τους εταιρικούς και πολιτικούς φορείς λήψης αποφάσεων να διασφαλίσουν δίκαιες συνθήκες στον τομέα των τροπικών φρούτων. Μέσω της ιστοσελίδας μας (http://makefruitfair.org/el/) μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το θέμα και τις απαιτήσεις μας, όπως επίσης και για το πώς μπορείτε να συμβάλετε για πιο δίκαια τροπικά φρούτα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί μας στο sarnaouti@futureworldscenter.org

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s